Història

Es va fundar el 1998 i va iniciar les seves activitats en les modaliltats hípiques de la hipoterapia, el volteig, la doma, el salt, el horse-ball i l'enganxe. Se centraren més en dues d'elles: el volteig i la hipoterapia.

La hipoterapia és una activitat de rehabilitació, socialització i integració de persones amb discapacitats físiques, psíquiques o socials amb l'ajut del moviment i el caràcter del cavall. Aquesta activitat ja es portava a terme pel senyot Josep Mª Segú Balañà (tècnic esportiu base en equitació i un dels socis fundadors del CETAC) des del 1993, amb col·laboració de professionals del món de la rehabilitació i l'ensenyament.

El volteig s'entén com gimnàstica esportiva sobre el cavall.
CETAC va participar en la modalitat de volteig en equips a la Fira del Cavall de Jerez, celebrada l'any 1998. Abans, però de la creacio del club, i servint com a precedent de la seva futura vida esportiva, dos dels membres de l'equip CETAC havien realitzat diversos entrenaments juntament amb l'equip de l'hípica Centaure, de Girona, i havien participat en un campionat de Catalunya i un altre d'Espanya a l'any 1997, formant part de l'equip CTE de Saragossa. Durant aquella època també es realitzaren diferents cursos de formació per als professionals del futur club.


Arrel d'aquesta primera participació com a club, les actuacions de l'equip al marc nacional van augmentar considerablement, sempre posant els ulls en el gran repte que suposava participar, l'any 2002, als Jocs Eqüestres Mundials (WEG) representant a España internacionalment.

Unes altres disciplines en les que el club ha participat molt activament han estat el horse-ball i l'enganxe.

L'equip de horse-ball de CETAC participà, l'any 2000, a la primera Lliga d'Espanya d'aquest esport, havent participat en altres lligues i jugat nombrosos partits amb altres clubs.

També ha aparegut en competicions d'enganxe, entre elles, el Campionat d'Espanya de l'any 2004.

Actualment, el club realitza activitats de cara a l'iniciació al món equí i el gaudi de la natura, a la granja escola hípica Can Feliu.

Entradas populares de este blog

Races de cavalls